Világhírűvé tette a szegedi paprikát, a C-vitamin felfedezésével pedig Nobel-díjat kapott a legendás tudós, Szent-Györgyi Albert. Mutatjuk az egyik kedvenc ételét!
A szegedi egyetem egykori rektora az életet is nagyon szerette, rendszeresen sportolt, teniszezett, röplabdázott, megtanult vitorlázórepülőt vezetni, sőt, motorbiciklijével Európát is bejárta. Nevéhez több étel is kötődik. Mutatjuk az egyiket. Elkészítésében Lukács István mesterséf, Rácz Ferenc séf és Rácz Gergő séf. Műsorvezető: Baráth Réka.
Szent-Györgyi Albert töltött paprikája (6 főre)
Hozzávalók:
- 10 darab szegedi paprika;
- 1 kilogramm darált csirkemell;
- 5 darab tojás, só, őrölt bors;
- 1 darab mokkás kanálnyi paprika;
- 2 csomag kapor;
- 0,50 deciliter tejföl;
- 0,50 húsleves alap;
Elkészítés: 10 darab szegedi húsos paprika magházát eltávolítjuk, 1 kilogramm darált csirkemellet összekeverünk 5 darab tojással, sóval, őrölt borssal, kaporra. Lazán összekeverjük, majd a paprikákba töltjük. Mangalicazsírban kevés hagymát pirítunk, meghintjük fűszerpaprikával, húsleves vagy csont lével felengedjük, 50 percig főzzük készre. Végén hozzáadjuk a tálalásnál a tejfölt, és kaporral szórjuk meg.
Jó étvágyat kívánunk!
Ezt olvasta?
Így készül a töltött csirke marinált zöldségekkel – videóval, recepttel!