„Tudás, kapcsolatok, ízek” címmel kapcsolatépítő rendezvényt szervezett pénteken a Csongrád-Csanádi Kereskedelmi és Iparkamara Makói Térségi Szervezete. Az eseményen nemcsak szakmai előadásokat hallgathattak meg a jelenlévők, hanem átadták az Év vállalkozója díjakat is. A programot borkostoló zárta.
A Csongrád-Csanádi Kereskedelmi és Iparkamara legfontosabb feladata, hogy mindenben támogassa a vállalkozókat – fogalmazott Gergely Gábor, a kamara makói térségi szervezetének elnöke. Ezért nemcsak az irodáikban várják az érdeklődőket, hanem különféle szakmai fórumokat, előadásokat is szerveznek a számukra. Pénteken a makói Gloriusban rendeztek egy nagyon érdekes eseményt, melyet díjátadó és borkostoló is színesített.

Bede Danijel munkát is elismerték. Gergely Gábor és dr. Kőkuti Attila adta át a díjat. Fotó: Kormos Tamás
Az Iparkamara a legjobbakat külön is elismeri
A makói rendezvényen dr. Kőkuti Attila, az Iparkamara vármegyei elnöke és Gergely Gábor köszöntötte a jelenlévőket. Ezt követően a két elnök átadta az Év vállalkozója díjakat. Ezt az elismerést 2025-ben Bede Danijel faszobrásznak, a Tisztes Iparért Alapítvány elnökének és Molnár Viktornak, a Kalkulus Könyvelőiroda vezetőjének, a Marosmenti Vállalkozók Szövetsége alelnökének ítélték oda.
Vállalkozók támogatása
A résztvevők szakmai előadásokat is meghallgathattak. Olyan érdekes témák kerültek terítékre, mint például a Széchenyi Kártya Program kedvező kamatozású konstrukciói, az online marketing és márkák világa 2025-ben vagy a jelenleg elérhető pályázatok kis- és középvállalkozások számára. Az egyik előadó, Horváth-Triznyai Ágnes, a kamara vállalkozásfejlesztési projektkoordinátora kiemelte: sajnos nagyon sok vállalkozó nincsen tisztában azzal, milyen támogatásokat is tud igénybe venni, ezért nagyon fontosak ezek az események.

Molnár Viktor is díjjal gazdagodott. Fotó: Kormos Tamás
Borkostoló
A díjátadó és az előadások után egy ugyancsak fontos programrésszel folytatódott a rendezvény, méghozzá a kötetlen beszélgetésekkel. Ez azért nagyon jelentős, hiszen a jelenlévők tapasztalatot cserélhettek, de új kapcsolatokat is építhettek. Mindezt színesítette és megkönnyítette a gasztronómia, ugyanis sajtokat és mellé finom borokat szolgáltak fel a számukra.