Szigorú élelmiszerlánc-felügyeleti hatósági rendszer, benne a Nébih is garantálja, hogy kizárólag biztonságos magyar hús kerülhet a lakossághoz, a húsvéti ünnepekre készülve is. Ráadásul a hazai hústermékek nem csak biztonságos választást jelentenek, de a minőségük is kimagasló – írja a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal (Nébih).
![]()
Biztonságos és kimagasló minőségű a magyar sertéshús – írja Nébih. A közleményükben arra emlékeztetnek, hogy a ragadós száj- és körömfájás járvány árnyékában kiegészítő biztosítékokkal is megerősítette a hatóság: még szigorúbb állategészségügyi intézkedések szolgálják az élelmiszerbiztonságot. A magyar hús bátran fogyasztható.
Választásával munkahelyeket véd
A Nébih arra emlékeztet, hogy a magyar emberek a második legjobban működő állam által felügyelt területnek tartják az élelmiszerlánc-biztonságot. Emellett a húsok és a húskészítmények is dobogós helyen szerepelnek, ha arról kell vallani, mely termékeknél fontos, hogy az magyar előállítású legyen. Az okok között, a magyar munkahelyek támogatása mellett elsősorban az szerepel, hogy a hazai termékek jobb minőségűek, finomabbak, valamint biztonságosabbak.
Magyar hús: biztonságos élelmiszer
Hangsúlyozzák, hogy kiemelten fontos tehát, hogy senki se üljön fel a tévhiteknek!
A magyar hús és húskészítmények továbbra is tökéletes alapul szolgálnak minden étkezéshez.
A hazai hústermékek választásával pedig, az egészségtudatos táplálkozás mellett, a magyar állattenyésztés fennmaradását is hatványozottan támogatják jelenleg a vásárlók.
